×

12 Tips voor een geslaagd digital event

In contact blijven met medewerkers, klanten en stakeholders en zo werken aan verbinding en veerkracht? Je verhaal vertellen via storytelling? Dat blijft een enorme uitdaging voor bedrijven en organisaties door de fysieke beperkingen die nog altijd gelden. Ontdek hier 12 tips om jouw volgende livestream event naar een hoger niveau te tillen.

Speciaal voor jou een 12-stappenplan om te doorlopen:

 1. Begin met de WHY: wat wil je als bedrijf bereiken met je online event, welk verhaal wil je vertellen?
 2. HOW: we bepalen samen het ideale scenario en de regie gebaseerd op je ‘story’.
 3. WHAT: we selecteren de onderdelen die de perfecte puzzel van je online event gaan vormen.
 4. Kies de sfeer en de setting(s), inclusief de aangewezen cameraposities.
 5. Wie gaat het event hosten? Iemand van je team of toch liever een presentator die bij je bedrijf of organisatie past?
 6. Een live of vooraf opgenomen event? Vaak is de combinatie ideaal waarbij het TTPE-team ook zorg draagt voor de bumpers en overgangsfilmpjes om er een vlot geheel van te maken. Dat geeft ook rust in de productie en de kans om sommige dingen bij te sturen.
 7. Welke taal ga je gebruiken? Met vooraf opgenomen filmpjes kun je vertalingen toevoegen of elke deelnemer de presentatie in zijn eigen taal laten volgen via tijdelijk gesplitste livestreams.
 8. Focus op snackable content: less is more. Denk aan tempo en afwisseling. Werk met snippets van 4′ voor je kernboodschappen.
 9. ROI? Jouw content kun je na het event hergebruiken voor onder andere marketingdoeleinden.
 10. Bouw rust in. Remember: een mens is maar gemaakt om zich maximaal 45 minuten te concentreren en heeft dan nood aan een pauze. Een muziekbandje, illusionist, wat humor of improvisatie maakt het verschil en resulteert in focus.
 11. Zorg voor interactie. Denk aan een Q&A, voting, polling en virtuele participatie. Of waarom maak je er geen online teambuilding van, genre digitale apero, online escaperoom of een quiz?
 12. De kers op de taart: stuur een tribe box naar de deelnemers en voeg zo een extra dimensie toe aan de beleving

Gloednieuwe mogelijkheden in het Corda Theater

Het Corda Theater bouwden we om tot een multifunctionele hybride ruimte die we kunnen omtoveren passend tot het doel van jouw event. De ruimte kan verschillende sferen uitstralen naargelang de indeling en opvulling van de ruimte. Zo kan je kiezen voor een livestream waarbij we het podium maximaal kunnen inkleden of voor een hybride opstelling met stoelen, lage of hoge tafels, salontafels, … Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Daarnaast kunnen onze klanten kiezen uit meerdere sferen waarvoor ze nog steeds terecht kunnen in ons Corda Lab en in het Café.

Team TTPE helpt je graag van inspiratie tot realisatie.

Altijd welkom! www.cordatheater.be

Onze nieuwsbrief

Andere stories

© 2024 To The Point Events BVBA • All Rights Reserved